Selamat Menjalani Tahun “Optimis” 2010

Vision 2010

Selamet berjumpa di hari ke 2 tahun 2010 ini ame Ketoprak Betawi. Masih dalem ‘range’ untuk ucap mengucapkan, ‘oke lah kalo begitu’… ala grup warteg boys, Selamet Masuk pade tahun Optimis 2010!
Kenape bisa optimis? Hehe… aye, mah, sekadar ngasih spirit ajeh… Apelagi segale kejadian di taon 2009 kemaren kudu jadi inspirasi buat ngerencanain ape nyang mau kite kerjain di 2010. Optimis ajeh! Banyak agenda nyang gede di Indonesia, udeh diselesaiin di taon 2009.Banyak kejadian sedih gembira nyampur aduk di 2009. Antara lain wafatnya mantan presiden kita, Gus Dur. Adanye fenomena dukun cilik dadakan Ponari. Presiden SBY kepilih lagi jadi RI-1. Bencana alam gempa bumi di Tasikmalaya en Padang/Sumatera Barat. Terbunuhnye gembong teroris Noordin M. Top. Ada bom (lagi) di J. W. Marriot. Kisruh pejabat negara nyang dimulai dari ngeribetnye Bank Century, terbunuhnye Nasrudin Zulkarnain, ketangkepnye Antasari Azhar, ada unsur petinggi Polri, ada unsur

logo 2010

Kejagung, terkait KPK, ada pejabat-pejabat lain, sampai nongol lagi George Aditjondro. Kasus email Prita Muliasari. Wah…wah… bejibun kejadian dah!
Jadi, taon 2010 ini nech, kite kudu optimis dunk, en mudah-mudahan ajeh kagak ade ape-ape ye. Kalo bahase dalem kontrak, semoga kagak ade “force majeur” nye.
Ade juga harapan laennye, mudah-mudahan ajeh ape nyang direncanain, kagak pake putus-putus skedul realisasinye. Kayak dalam musik Jazz, ada nada atau aliran nada nyang sengaja di notasi kan putus-putus. Namanye “sincope”. Aliran nada sengaja diputus-putus sebagai bagian dari keselarasan antar musikus Jazz, juga sebagai improvisasi nada musik Jazz itu sendiri.
Kebetulan, aye punye warga nyang sekaligus tetangge juga, udah pada punya blog (jadi blogger) en pada bikin tulisan terkait ‘tahun baru 2010’. Antara laen Bang Naip dengan judul ‘Selamet Taon Baru 2010’ di http:/naive7.wordpress.com. Sekedar info Bang Naip entu orang Betawi nyang bertepatan di tahun 2010 ini naik pangkat dari tukang motor ojek jadi supir taksi Silver Bird (grupnye taksi Blue Bird). Kebetulan lagi, doi terpilih lagi sebagai warga teladan 2009 se Kelurahan di Kampung Melayu Tebet, Jakarta Selatan. Jadi Bang Naip 3 kali berturut-turut jadi ‘warga teladan’. Nyang terakhir, berdasarkan pilihan dewan juri en sms nyang masuk dari warga, saat finalis warga teladan di adu, waktu malem menjelang pergantian taon kemaren di balai kelurahan, 31 Des ’09. Terpilihlah Bang Naip lagi.
Trus, warga aye nyang laen, Bang Wiskul berjudul ‘SELAMAT TAHUN “WISKUL” BARU 2010 di blog http://wiskul.wordpress.com. Bang Wiskul ini orang Betawi nyang supir bajaj.
The last but not least, sekretaris RT-008 saya, Pak Yuliansyah, bikin tulisan berjudul ‘Tahun Baru 2010’ di blog nya dia: http://rt008.wordpress.com.
Lumayan, warga saya ini, bahkan masih ada banyak lagi, rata-rata blogger aktif semua. Inipun berkah dari partisipasi aktif si ‘warga teladan’ super Bang Naip yang banyak jasanye menularkan gebrakan supaye warga aye menjadi blogger, dibantu ame warga aye dari generasi nyang lebih muda tapi pade jago IT atawa multimedia.
Salah satu nyang bikin saya optimis di taon 2010 en taon-taon selanjutnye, ya itu tadi, potensi positif warga saya itu, nyang membikin aye lega.
So… akhirnya, Selamat Tahun Optimis 2010.
Salam dari Kampung Melayu Tebet.
Wassalam,
Sutejo/Ketua RT dibilangan Kampung Melayu, Tebet – Jaksel

Tag: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Tanggapan to “Selamat Menjalani Tahun “Optimis” 2010”

  1. Yuliansyah Says:

    Bagaimana Pak Tejo.
    Selamet ya. Yuliansyah.
    http://rt008.wordpress.com

  2. Andi Hasan Says:

    Naa gitu dunk Pak RT. Congrats ya jadi blogger. Pake blog baru, stock lama. Hehehe…
    Ok, ditunggu di pos ronda biasa.
    Link aku Pak di:
    http://noaids.bravehost.com
    http://jjm777.multiply.com
    Salam warga, Andi Hasan.

  3. Naip Says:

    Akhirnye nongol juga Pak RT gue. Selamet ye Pak Tejo. Slmt thn br 2010 juga.
    Jngn lupa ngelink aye di:
    http://naive7.wordpress.com

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s


%d blogger menyukai ini: