Bedah Kuliner: Café Brown Nescafe

sachet depan

Nyang pertame2, buat ngiringin acare bedah kuliner ini, kudu ada musik JAZZ pengiring. Entu udeh jadi tradisi KetoprakBetawi kalo mao ngebedah kuliner di rumah.  Kali ini, musik instrumen JAZZ dari Marcus Johnson, nyang punye judul I Can’t Go For That . Kebetulan lagu JAZZ ini mengalun dari multimedia nyang ngebuka internet di http://JazzRadio.Com/smoothuptempo/
Jadi emang jenis JAZZ dari genre Smooth Up Tempo. Marcus Johnson entu pianis JAZZ baru nyang ngikutin style ala Joe Sample en sebangse Ahmad Jamal. Entu generasi taon 80’an ngetopnye.
Kembali keeeeee….. *bukan laptopnye tukul dahhhh….* Dirobek dari sachet ke cangkir transparan. Trus, dituang air mendidih dari teko nyang udeh didiemin kire2 10 menitan seabis entu teko mendidih. Baru dituang ke bubuk di cangkir, didiemin lagi buat nyeduh entu bubuk kopi kire2 2 menitan.

sachet belkg

Penampakannye udeh berupa kopi susu standard, tapi di bagian dasarnye masih nyisa kayak ampas bubuk campuran kopi ame creamer susunye. Diaduk2 dikit pake sendok baru kesan ampasnye ilang. Penampakannye jadi rada “bersih” juga nech.
Nah penampakan larutannye jadi tambah “hot” dah abis 2 menit diseduh en di stir2 ame sendok. Tapi ternyate di dasar cangkir masih nyisain semacem ampas serbuk hitam juga lhoh….
Okay tiba waktu ngebedah rasanye. Hmmmmm…. Aromanye serasa nyium ice cream mocha. Rasa kopi dominan, khas nescafe. Second taste nyang timbul perpaduan gula ame

kotak en sachet

karamelnye. Belon tau nech jenis karamelnye, gula tebu bakar ato gula merah atawa brown sugar dilelehin. Terakhir baru creamy susu nye kerasa. Nyang asik sech, begitu ke perut, kagak ada kesan kembung or ngenyangin gitu dech.
Kalo kite tengok kardus or sachet kemasannye, bener juga… Komposisinye selaen gula, ada gula karamel en maltodekstrin. Udeh gitu, rasa en aroma ice cream moccha nye entu, tetep ajeh berkesan, begitu kopi ini kite hirup barang kire2 46 menit kemudian. Mantap juga dah….!!
Kesimpulannye asoy geboy sebagai kopi susu ala khas nescafe standard. Atawa nescafe

kotak depan

classic nyang udeh legendaris entu. Biasanye dijual dalem bentuk stoples kecil. Sementare, coffee mate nye ada juga nyang dijual dalem bentuk kemasan stoples or kardus.

(BERSAMBUNG)

Tag: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s


%d blogger menyukai ini: